VOLWASSENEN

8 weekse Mindfulness training

Tijdens deze training richten we ons op verschillende meditatie oefeningen, met de focus op opmerkzaamheid. Dit doen we door de aandacht te richten (focussen) op bijvoorbeeld de ademhaling, het lichaam of de geluiden om je heen. Door dit regelmatig te oefenen krijg je steeds meer controle over waar je je aandacht op wil richten, om vervolgens op een andere manier om te gaan met gevoelens en gedachten.

De training omvat 8 bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur. Je ontvangt een werkboek, audiobestanden met meditatie oefeningen en persoonlijke ondersteuning gedurende de training. Neem voor meer informatie en de eerstvolgende startdatum contact met me op.

VOLWASSENEN

8-weekse Mindfulness training individueel

Past een individueel maatwerk traject beter bij je? Tijdens deze individuele training doorlopen we hetzelfde programma als wat in groepsverband wordt aangeboden, echter vanuit 1-op-1 sessies, waarin alle tijd en aandacht is om met je ervaringen, vragen en inbreng aan de slag te gaan.      

De training omvat 8 bijeenkomsten van 1 uur. Je ontvangt een werkboek, audiobestanden met meditatie oefeningen en persoonlijke ondersteuning gedurende de training. Neem voor meer informatie contact met me op.

KINDEREN

Mindfulness voor kids

Mindfulness voor kids voldoet aan de grote behoefte van kinderen en ouders om fysiek en geestelijk tot rust te komen in de veeleisende tijd waarin we leven. De 8-weekse training voor kinderen is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar die, het fijn vinden om hun hoofd vol gedachten tot rust te brengen, gevoelens willen leren opmerken en begrijpen, zich beter willen leren concentreren, behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen of een beter slaappatroon.
Deze training is ook zeer geschikt voor kinderen met ADHD of autisme. Kinderen leren door mindfulness anders omgaan met klachten of problemen die er nu eenmaal zijn (zoals storm in je hoofd of steeds maar moeten bewegen).

De training omvat 8 bijeenkomsten van 1 uur. Het kind ontvangt een werkboek, audiobestanden met meditatie oefeningen en persoonlijke ondersteuning gedurende de training. Neem voor meer informatie en de eerstvolgende startdatum contact met me op.

KINDEREN

Mindful run 4 kids

Bij de training Mindful run 4 kids leren kinderen, door middel van bewegen, op een actieve en vooral ontspannende manier kennismaken met Mindfulness. Leren om aanwezig te zijn in dit moment, het opmerken en ervaren van hun binnenwereld, zoals gedachten en gevoelens. Dit helpt ze beter om te gaan met de vele prikkels in de buitenwereld. De focus bij deze training ligt op het bewegen, de ademhaling, en de ervaring tijdens het doen van speelse en aandachtige oefeningen.

De Mindful run 4 kids is een training van 4 weken, die buiten plaats vindt. De lessen hebben iedere hun eigen thema; gezonde ademhaling, beleving van de zintuigen, de 4 basis emoties en focus en concentratie. Zie voor meer informatie www.mindfulrun4kids.nl of neem contact met me op.

JONGEREN

Mindfulness voor jongeren

Word jij ook continu geconfronteerd met het maken van keuzes? Er wordt op school, thuis en eventueel werk veel van je gevraagd. Daarnaast ben je vast ook nog druk met je vrienden, sport en een online leven. De 8 weekse mindfulness training kan je helpen meer rust te creëren, je bewuster te maken en anders om te leren gaan met je gevoelens en gedachten. Met oefening in aandacht op diverse manieren, leer je je staande te houden in deze drukke maatschappij.

De training omvat 8 bijeenkomsten van 1 uur. Je ontvangt een werkboek, audiobestanden met meditatie oefeningen en persoonlijke ondersteuning gedurende de training. Neem voor meer informatie en de eerstvolgende startdatum contact met me op.

Aanvulling voor ouders: Mindfulness voor jongeren levert een zeer waardevolle bijdrage in hun intense zoektocht naar volwassenheid en een eigen identiteit!

ZWANGEREN

Mindful zwanger en bevallen

Deze training helpt je om met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien en te vertrouwen op je eigen kracht. Om de bevalling aan te gaan zoals jij dat zelf wil, met jouw eigen waarden en wensen. Je leert je open te stellen voor het hele spectrum van zwanger zijn, inclusief angsten en ongemak. Een startpunt voor het Mindful moederschap, waar vertrouwen, geduld en compassie de boventoon voeren.

De training omvat 8 bijeenkomsten van 1 uur. Je ontvangt een werkboek, audiobestanden met meditatie oefeningen en persoonlijke ondersteuning gedurende de training. Neem voor meer informatie en de eerstvolgende startdatum contact met me op.

ZWANGEREN

Mindful zwanger en bevallen met partner

Past het beter bij je om de training Mindful zwanger en bevallen samen met je partner aan te gaan? We doorlopen hetzelfde programma als wat in groepsverband wordt aangeboden, echter vanuit individuele sessies met jou en je partner, waarin alle tijd en aandacht is om met jullie ervaringen, vragen en inbreng aan de slag te gaan.

De training omvat 8 bijeenkomsten van 1 uur. Je ontvangt een werkboek, audiobestanden met meditatie oefeningen en persoonlijke ondersteuning gedurende de training. Neem voor meer informatie contact met me op.

AUTISME

Mindfulness training voor (jong)volwassenen met autisme

Mindfulness is een therapievorm die (jong) volwassenen met autisme kan helpen om meer rust te krijgen. Bij deze training worden concrete technieken aangeleerd om op een praktische en effectieve manier met stress en spanningen om te leren gaan. Het kan je helpen om minder te piekeren, gedachten los te laten, minder overbelast te raken en meer contact te krijgen met het lichaam.

Bij interesse kunnen we in overleg bekijken of deelname aan een reguliere 8-weekse mindfulness training passend is. Een 8-weekse mindfulness training voor mensen met autisme in een kleine groep of individueel is tevens mogelijk. Neem contact met me op om je behoefte en wensen te bespreken.

WORKSHOPS

Kennismaking met Mindfulness

Ben je nieuwsgierig naar Mindfulness, wat het voor je kan betekenen en op welke manier meditatie wordt ingezet? Neem contact met me op voor het maken van een afspraak!

Ouder/kind workshop

Wil je samen met je kind kennismaken met Mindfulness? Ontdekken voor het voor jullie kan betekenen? Maak een afspraak voor een Ouder/kind workshop.

Door te oefenen in aandacht en bewust aanwezig zijn, leren jullie om even te stoppen, op adem te komen en te voelen wat er nodig is op dit moment!

De ouder/kindworkshop omvat 2 á 2,5 uur. Je ontvangt naslagwerk over Mindfulness en het beoefenen ervan.

Neem voor meer informatie contact met me op.

TERUGKOMBIJEENKOMSTEN

TERUGKOMBIJEENKOMSTEN

Heb je de 8-weekse mindfulness training gevolgd dan is de mogelijkheid er om deel te nemen aan terugkombijeenkomsten.

Dagelijks met aandacht leven en in je eentje de oefeningen vasthouden is niet altijd even gemakkelijk. Terugkombijeenkomsten kunnen je helpen om de beoefening te ondersteunen en eventueel te verdiepen. Tijdens de bijeenkomsten komende de verschillende oefeningen uit de training aan bod en is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Neem voor meer informatie contact met me op.